Following

In the world of Lockwood LARP: Pevnost stínů

Visit Lockwood LARP: Pevnost stínů

Ongoing 908 Words

Návštěvníci

1011 0 0

O Návštěvnících

Duchové, fantomové a jiná pojmenování. Všechny tyto názvy ukazují na jednu konkrétní věc. Podle posledních objevů je duch popisován jako psychický pozůstatek mrtvého člověka. Duchové se vyskytovali již v minulosti, ale nyní jsou – z nejasných důvodů – stále běžnější. Existuje mnoho druhů, ale všechny lze roztřídit do tří hlavních skupin (více o jednotlivých Návštěvnících, jejich typech a podtypech, se dozvíte na stránkách v sekci webu: Boj s Nadpřirozenem --> Duchové).

Duchové se vždycky zdržují poblíž Zdroje. Tím často bývá místo jejich smrti. Návštěvníci bývají nejsilnější po setmění, především mezi půlnocí a druhou hodinou ranní. Většina z nich si není živých lidí vědoma nebo se o ně nezajímá. Někteří jsou však aktivně nepřátelští.

Energetická stopa, která se vyskytuje v místě úmrtí, se nazývá mrtvolné světélko. Čím násilnější smrt, tím jasnější mrtvolné světélko. Silná světélka mohou přetrvávat řadu let.


Fantomové se mohou manifestovat fyzicky. Umožňuje jim to ektoplazma (slangově plazma) – podivná proměnlivá hmota, z níž jsou duchové tvořeni. V koncentrované podobě je pro živé velmi škodlivá. Při přímému vystavení velkému množství může dojít k masivním popáleninám. Zpravidla ale před fyzickou manifestací dochází k ostatním průvodním jevům přítomnosti Návštěvníka – souhrnně je řadíme do kategorie zjevení.

Zjevením je myšlen projev přítomnosti ducha. Může zahrnovat nejrůznější nadpřirozené jevy včetně zvuků, pachů, podivných vjemů, pohyblivých předmětů, poklesu teploty a zrakového zaznamenání přízraku. Mezi čtyři hlavní ukazatele přítomnosti ducha patří malátnost, miasma, mráz a plíživý strach.

Malátnost je pocit sklíčenosti a letargie, který lidé často zažívají, když se blíží duch. V extrémních případech může přejít do  nebezpečného přízračného transu.
Tím je myšlena nebezpečná schopnost, kterou mívají duchové Typu 2, podle odborníků patrně zesílená malátnost. Oběť přízračného transu opouští síla vůle a přepadá ji pocit strašlivého zoufalství. Svaly jí ztěžknou a ona  už není schopná přemýšlet nebo se volně pohybovat. Ve většině případů zůstane ochromeně stát a  bezmocně čeká, zatímco se hladový duch blíží…

Miasmou je myšlena nepříjemná atmosféra, která je většinou provázena odpornou pachutí v ústech a nechutným zápachem.

Náhlý prudký pokles teploty, k němuž dochází v přítomnosti ducha – tak je popisován mráz. Může zasahovat širokou oblast, nebo se soustředit na určitá „chladná místa“.

Plíživý strach popisuje pocit nevysvětlitelné hrůzy, který se lidí často zmocňuje, když se blíží zjevení.


Přízrakem je myšlena podoba, kterou duchové nabírají během zjevení. Obvykle na sebe berou podobu zesnulého, ale někdy se objevují také jako zvířata či předměty. Některé mohou být docela neobvyklé. Jistá Chiméra z případu v limehouských docích se zjevovala v podobě nazelenale zářící kobry královské, zatímco nechvalně proslulý Bubák z Bell Street se ukazoval jako hadrová panenka. Většina duchů, ať slabých nebo silných, však nemění (nebo nemůže měnit) podobu. Jedinou výjimku představují Měňavci

Mnohé z přízraků obklopuje jemné mihotání či zář, které se říká aura. Většinou bývá poměrně slabá a nejlépe je vidět koutkem oka. Silné, zářivé aury jsou známé jako nezemské světlo.

Jen vzácně někteří duchové, například Temné přeludy, vyzařují černé aury, které jsou temnější než okolní noc.
Oproti tomu řídký, nazelenale bílý opar, který se někdy objevuje během zjevení, nazýváme přízračnou mlhou. Patrně ho tvoří ektoplazma, je chladný a nepříjemný, ale sám o sobě nebývá na dotek nebezpečný.

Důsledkem tělesného kontaktu se zjevením je přízračný dotek – nejvražednější schopnost agresivního ducha. Začíná pocitem pronikavého, drtivého chladu a v podobě mrazivého ochromení se rychle šíří do celého těla. Životní orgány jeden po druhém selhávají, tělo zakrátko zmodrá a začne napuchat. Bez rychlého lékařského zásahu je přízračný dotek obvykle smrtící.

Potýkání se s jedním Návštěvníkem je nebezpečně pro každého agenta. Pokud ale při svém vyšetřování narazí operativci na hejno – skupina duchů soustředěných na jednom místě – měli by posoudit své možnosti, ideálně se stáhnout a vrátit lépe vybaveni.

Jednání s Návštěvníky

Jakákoliv forma komunikace s duchem se ve většině případů obrátí proti vám. Podle typu fantoma – a jeho osobnosti za života – se vám může a nemusí podařit situaci vyřešit v klidu.

Pokud dostane přízrak naději na vysvobození z aktuální formy existence – a chtěl by se jí chopit – může se jeho souhlas projevit změnou tvaru, smrsknutím, proměněním se v páru a v některých případech dokonce kompletním zmizením.

Veškeré negativní emoce a vztek dodávají Návštěvníkům na síle. Proto se důrazně doporučuje ovládnout ve střetech s duchy své pocity a zcela se uklidnit.

Sama autorka této publikace při konverzaci s duchy doporučuje následující: Buďte zdvořilí. Buďte klidní. Buďte ostražití. Duchové jsou záludní, nebezpeční a prohnaní a neleží jim na srdci naše zájmy.

Please Login in order to comment!