Following

In the world of Lockwood LARP: Pevnost stínů

Visit Lockwood LARP: Pevnost stínů

Ongoing 583 Words

Ochrana před Návštěvníky

546 0 0

Jak se chránit před Návštěvníky

Ochrany proti duchům se primárně skládají ze tří obranných prostředků (seřazených podle účinnosti) – stříbro, železo a sůl. Jistou ochranu poskytuje také levandule, pronikavé světlo a  tekoucí voda.

Následující výčet je uvádí od nejslabších a nejmasověji užívaných, až k těm nejsilnějším a dostupným pro specifické skupiny a organizace.

Zákaz vycházení

V reakci na Problém prosazuje britská vláda – a dle jejího příkladu i mnohé další – v mnoha obydlených oblastech každý večer v určitou hodinu zákaz vycházení. Ten začíná krátce po soumraku a končí za úsvitu. Běžným občanům se doporučuje, aby se v té době zdržovali doma, v bezpečí za domácími ochranami. V mnoha městech ohlašuje začátek a konec zákazu vycházení varovný zvon.

Varovný zvon

Velké železné zvony, jejichž vyzvánění oznamuje každý večer zákaz vycházení, případně se používají v případech prudkého zvýšeného výskytu duchů. Vlády je nechaly instalovat v různých alternativách v mnoha menších městech a vesnicích jako lacinou alternativu k přízračným lucernám.

Přízračná lucerna

Pouliční osvětlení na elektrický pohon, které vysílá zášlehy pronikavého světla, jež má odehnat duchy. Většina přízračných luceren má skleněné čočky opatřené záklopkami, které se v průběhu noci v pravidelných intervalech zavírají a otevírají. Interval se většinou pohybuje kolem tří minut – v závislosti na zemi, v níž se nacházíte.

Tekoucí voda

Už ve starověku bylo zjištěno, že duchové nedokážou překonat tekoucí vodu a moderní společnost toto zjištění hojně využívá. Na příklad v centru Londýna ochraňuje hlavní nákupní oblasti síť umělých struh zvaných vodomety. V menším měřítku si majitelé některých domů budují před hlavními dveřmi otevřené strouhy a svádějí do nich dešťovou vodu.

Levandule

Silná sladká vůně této rostliny údajně zahání zlé duchy. Mnoho lidí proto při sobě nosí snítky sušené levandule nebo ji pálí, aby uvolnili pronikavě vonící dým. Agenti občas nosí lahvičky levandulové vody a používají je proti slabým Typům 1.

Sůl

Často používaná obrana proti duchům Typu 1. Je sice méně účinná než železo či stříbro, ale levnější a používá se v mnoha běžných obranných prostředcích pro domácnost.

Železo

Stará a účinná ochrana proti duchům všeho druhu. Obyčejní lidé si opevňují své domy železnými ozdobami a nosí u sebe železné talismany. Mezi vybavení agentů patří železné rapíry a řetězy – spoléhají na železo jak v útoku, tak v obraně.

Stříbro

Významná a mocná obrana proti duchům. Hodně lidí nosí stříbrné talismany v podobě šperků. Agenti jím pokrývají své rapíry a tvoří klíčovou součást jejich pečetí.

Talisman

Předmět, obvykle železný či stříbrný, používaný k zahánění duchů. Malé talismany nosí lidé v podobě šperků; ty větší, rozvěšené kolem domu, bývají často podobně zdobné.

Noční hlídka

Skupinky dětí, obvykle pracujících pro velké firmy a místní samosprávy, které po setmění hlídají továrny, kanceláře a veřejné budovy. Ačkoli děti z nočních hlídek nesmí používat rapíry, mají na zahánění přízraků dlouhá kopí s železnými hroty.

Please Login in order to comment!